Magyar rovás

maGar rovás

Ha nincsen gyökér, nincsen fa

ha ninCen Gökér, ninCen fa

 
Címkék: 

Magyar Rovásverseny

maGar rovásverseN

Őseink írása ismeretének megmérettetésére a következő versenyt hirdetjük össznemzeti szinten. Jelen kiírás szerint várjuk a jelentkezőket.

ideje: 2016. május 21-én 10 órától

helye: Dunavarsány, Habitat u. 10-12 szám alatti Soli Deo Gloria Közösségi Házban

Tudásszintek és feladatok:
a versenyzés tudásszintek szerinti és azon belül korosztályonkénti bontásban zajlik. Bárki nevezhet bármelyik tudásszinten, a maga életkorának megfelelően.


Haladási irány: mind a rovásnál, mind az olvasásnál jobbról balra!

Felhasználható betűsorok: Elsősorban az MSZ ISO/IEC 10646:2015 szabványba foglalt jelsorral (a feladatsorok is ezzel készülnek). Ezen felül használható még bármelyik történelmi betűsor, de ezek keverése nem megengedett.

A szabványosított jelsor[1]
A szabványosított jelsor

Ajánlott irodalom:A feladatok pontozása: A feladatok megoldásának elbírálását a Természetesen Egyesület által összehívott értékelők végzik.

A versenyt az nyeri, aki a legtöbb pontot gyűjti össze, azonban az írásbeli feladat megoldására fordított időnek is döntő szerepe van. Mindenki 100 ponttal indul, ehhez lehet mínusz és plusz pontokat szerezni.


Cserkészeknek: a verseny Rovásírás Különpróba alkalom. Aki mester tudásszinten és botrovásban az értékelők külön elbírálása alapján megfelelő teljesítményt nyújt, az az Országos és Kerületi Vezetőtiszttel egyeztetetten a Magyar Cserkészszövetség hatályos próbarendszere szerinti Rovásírás Különpróbát szerez.

A versenyre jelentkezni lehet és bővebb felvilágosítás kérhető Szondi Miklóstól, bármilyen kérdéssel, kéréssel, problémával hozzá lehet fordulni:

Kérjük, hogy a magyarrovas@gmail.com címet ne használják. Akik ide küldték el a jelentkezésüket, azoktól azt kérjük, hogy azt ismételjék meg a  tetelhegy@magyarrovas.hu címre. (Ez található az IDE[3] kattintva gomb alatt is.)

Jelentkezési határidő: 2016. május 8.Old Hungarian számítógépes verseny

A szabványba került Old Hungarian jelsor minél szélesebb körben való elterjesztése érdekében hirdetjük meg a következő versenyt is, ami viszont már nem kötött sem korosztályhoz, sem tudásszinthez.

Kérjük a Magyar Rovásversenyre jelentkezetteket, hogy járjanak el a www.magyarrovas.hu honlapon az ÖN IS RÓHAT A SZÁMÍTÓGÉPÉN[4] című hírben leírtak szerint s ezzel vegyenek részt az ott kiírt versenyben is.

A Magyar Rovásverseny résztvevői közül külön díjazásban részesítjük azokat, akiknek az ajánlására minél több ismerősük használja majd az Old Hungarian jelkészletet. Díjazás a május 20-i állás szerint lesz a dunavarsányi helyszínen.


Szervezők, rendezők, támogatók: