Magyar rovás

maGar rovás

Ha nincsen gyökér, nincsen fa

ha ninCen Gökér, ninCen fa

 
Címkék: 

Meghívó

meghívó

„A számítógépes rovás-szabvány” szakmai értekezletre

Az értekezlet ideje: 2014 Jégbontó hava/február 15-én, 11-16 óra között, helye: Magyarok Világszövetsége székháza, Budapest V., Semmelweis u. 1-3.

2012 tavaszán Solton, majd nyáron a Magyarok Világkongresszusán a rovás-szakma egyértelműen kiállt amellett, hogy az a rovásjelkészlet kerüljön szabványosításra a számítógépes világban, amit többek között Magyar Adorján és Forrai Sándor mentett meg az utókornak. Nagyon sokan időt, energiát nem kímélve tettek azért, hogy ennek érvényt tudjunk szerezni.

Miután a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet, az ISO/IEC a 2014. január 14-vel lezárult szavazással elfogadta az általunk is támogatott, Michael Everson által előterjesztett számítógépes szabványtervezetet, most már a további feladatainkra kell figyelnünk. Ezért hívunk most erre az értekezletre.

Főbb témáink:

Az eddig egyeztetett előadók a fenti témákban: Friedrich Klára, Szakács Gábor, Tisza András, dr.Mandics György, dr.Tóth Gergely

Kérjük, a részvételi szándékodat legkésőbb február 10-ig jelezd a tetelhegy@magyarrovas.hu villanylevél-címen vagy a honlapunk kapcsolat-lehetőségén[1] keresztül.

Rovói üdvözlettel,
Szondi Miklós