Magyar rovás

maGar rovás

Ha nincsen gyökér, nincsen fa

ha ninCen Gökér, ninCen fa

 
Címkék: 

RÓTA-SZER

róta-Ser

Rovók találkozóját hirdetjük ez év (2015) és minden év augusztusának harmadik harmadára Tiszaörs-fürdőn

A Czuczor-Fogarasi szótárból: „Róta = öszvesereglés, az egy csapatban szolgáló vitézeket egy jegyzékbe szokták öszveróni. Egy rótabeli vitézek. Egy rótában szolgálni, állani.”

Hívjuk, várjuk a Kárpát-haza területéről – és bárhonnan is – az egy rótában szolgáló rovókat „öszvesereglésre”. Jöjjetek el, „egy csapatban szolgáló vitézek”! Megállani a rontás ellen – újulni cselekvésben – senkit nem támadva – mindőnket s mindenkit szolgálva – teremtő szolgálatban!

A mi nyelvünk kincsestár – a hozzá tartozó írásunk a „rovás”, az egyik kulcs e kincstárhoz magunknak s az arra érdemeseknek. Emeljük vissza, föl a rovást a méltó helyére! Indítsunk mozgalmat, adjunk össze erőt, akaratot s tudást!

Tíz nap lehetőség együttlétre – ki egy-két napra, ki tízre – szabad szárnyalással!

Napirend és idő ütemezés az épp alakuló lehetőségek szerint lesz. A feladat és lényeg: egy csomópont kialakítása térben és időben, melyre mindig bizton számíthatunk. A végrehajtás önként, szeretettel, hozott anyagból – előadással, vitával, javaslatokkal, szívből jövő jókedvvel akár „csak”.

Várjuk a más rótákban vitézkedőket, őrizőket is, hogy ugyanide s ekkorra hirdessék meg a találkozásuk lehetőségét, annak hagyománnyá kívánkozását. Íjászok, lovasok, dobosok, zenészek, népművészek, mesterségek űzőit várjuk a „hozott anyag, hozott témák, hozott kérdések” alapon.

Szabad munkában elmélyülni, kinek-kinek mi jó, azt lehet, amit választ, azt tehet. Pihenhet, tanulhat, taníthat, előadhat, kiállíthat, bemutathat, dolgozhat feliratokon, táblák, egyebek készítésén, hozhatja várva várt ötleteit.

Az időszak első hétvégéjére, azaz augusztus 22-23-ra súlyozzuk az előadásokat.

Elérhetőség: Csatlós Csaba  +36 30 329–2208  csbcstls@gmail.com

Elhelyezkedés lehetősége: épületben 80-90 fő, kempingben szinte korlátlan létszám.

Helyfoglalás – RÓTA jeligével – Csillag Józsefné Anikónál  +36 30 513–6308 vagy a fürdő és kemping elérhetőségein:  +36 65 951–3000  t.orsfurdo1@freemail.hu

Részletes tájékozódás – árak, egyebek: tiszaorsfurdo.atw.hu[1] (Guggoló keresőben: „Tiszaörsfürdő szállásai[2]”).

RÓTA-SZER

Az Egri Rovók és a Hun Fokos Szövetség