Magyar rovás

maGar rovás

Ha nincsen gyökér, nincsen fa

ha ninCen Gökér, ninCen fa

 
Címkék: 

19. Magyar Nemzeti Rovásverseny

x9. maGar nemzeti rovásverseN

MNRV-logo

Versenykiírás

Az Országos Ómagyar Kultúra Baráti Társaság[1] Rovásírás Szakosztálya, a Rákóczi Szövetség[2] Lónyay Utcai Református Gimnázium és Kollégium Helyi Szervezete, a Magyarok Világszövetsége[3], a Természetesen Egyesület és a Magyar Cserkészszövetség[4] 15. sz. Bethlen Gábor cserkészcsapata szervezésében idén is meghirdetésre kerül a

XIX. Magyar Nemzeti Rovásverseny és az
I. Magyar Adorján–Forrai Sándor Rovásverseny
x9. maGar nemzeti rovásverseN és az
1. maGar adorján–forras sándor rovásverseN

2014. június 21-én 10 órától a Lónyay Utcai Református Gimnázium és Kollégiumban
(Budapest, IX. kerület, Kinizsi u. 1–7.)

Tudásszintek és feladatok: a versenyzés tudásszintek szerinti és azon belül korosztályonkénti bontásban zajlik. Bárki nevezhet bármelyik tudásszinten, a maga életkorának megfelelően.

Botrovás: választható feladat tudásszintektől függetlenül és azok mellett, a versenyző által hozott 60 cm hosszú kérges botra vagy helyszínen biztosított 1,5×1,5 cm-es lécre. Feladat: helyben a verseny és a versenyző nevének felrovása; elbírálás hibaszám és küllem szerint.

Haladási irány: mind a rovásnál, mind az olvasásnál jobbról balra!

Felhasználható betűsorok: rovásnál minden régi vagy közismert újabb kori ábécé, beleértve az ajánlott irodalomban megtalálhatókat is. Különféle betűsorok keverése nem megengedett! A feladatsorok a 2008. július 12-i megállapodás szerinti „Rovás Szabvány” felhasználásával készülnek.

Ajánlott irodalom:

A feladatok pontozása: A feladatok megoldásának elbírálását az  Országos Ómagyar Kultúra Baráti Társaság [5] Rovásírás Szakosztálya által összehívott értékelők végzik.

A versenyt az nyeri, aki a legtöbb pontot gyűjti össze, azonban az írásbeli feladat megoldására fordított időnek is döntő szerepe van. Mindenki 100 ponttal indul, ehhez lehet mínusz és plusz pontokat szerezni.

Cserkészeknek: a verseny Rovásírás Különpróba alkalom. Aki mester tudásszinten és botrovásban az értékelők külön elbírálása alapján megfelelő teljesítményt nyújt, az az Országos és Kerületi Vezetőtiszttel egyeztetetten a  Magyar Cserkészszövetség [6] hatályos próbarendszere szerinti Rovásírás Különpróbát szerez.

Útiköltség-térítés vagy -hozzájárulás határon túli versenyzők esetében lehetséges: minden esetben előzetes egyeztetés alapján, és pályázati eredményeink függvényében.

Szállást tudunk biztosítani előzetes kérelem alapján a versenyt megelőző és/vagy követő éjszakán a Gimnázium Kollégiumában.

A versenyre jelentkezni lehet és bővebb felvilágosítás kérhető Tóth Gergelytől, bármilyen kérdéssel, kéréssel, problémával hozzá lehet fordulni:

Jelentkezési határidő: 2014. június 14., szombat


Minden résztvevőt és kísérőt szeretettel várunk!

minden réStvevőt és kísérőt Seretettel várunk!


OMKBTRSZ-logo
Katona Miklósné
Ómagyar Kultúra Baráti Társaság
Rovásírás Szakosztály
MCSSZ-logo
dr. Tóth Gergely csst.
Magyar Cserkészszövetség
15. sz. Bethlen Gábor cserkészcsapat
RSZ-logo
Jenei Miklós
Rákóczi Szövetség
Lónyay Utcai Református Gimnázium
és Kollégium Helyi Szervezete
MVSZ-logo
Gyetvai György
Magyarok Világszövetsége
Természetesen-logo
Szondi Miklós
Természetesen Egyesület